Hilferd Properties

Plaatsbeschrijvingen

Een goed opgestelde, gedetailleerde plaatsbeschrijving bij het ingaan van het huurcontract vermijdt betwistingen op het einde ervan!

Sinds de nieuwe huurwetgeving van kracht is gegaan, zijn huurder en verhuurder verplicht in samenspraak een plaatsbeschrijving op te stellen bij de ingang van het huurcontract. Dit document legt de toestand vast waarin de huurder het pand heeft ontvangen en zal op het einde van het contract dienen als bewijsstuk ingeval van schade.

Beide partijen hebben er alle belang een zo gedetailleerd mogelijke plaatsbeschrijving te hebben. Niemand wil uiteraard opdraaien voor de vergoeding van beschadigingen waarvoor ze niet verantwoordelijk zijn. Hilferd Properties kan u daarbij helpen!

Op het ogenblik dat het pand volledig leeg is en de huurder de sleutels nog niet heeft ontvangen, komen wij ter plaatse om het eigendom aan een grondige inspectie te onderwerpen. De vaststellingen worden uitgeschreven en geïllustreerd met verschillende foto’s.

Bij het overhandigen van de sleutels aan de nieuwe huurder, wordt de plaatsbeschrijving met beide partijen volledig overlopen en ondertekend.

Net zoals voor het huurcontract, zorgen wij ook voor de verplichte registratie van de plaatsbeschrijving.

Verhuur uw eigendom zonder zorgen met Hilferd Properties!

Aarzel niet om ons te contacteren voor meer informatie.